Workshops

De Haptic Horse

Eén van de workshops op de DAP is dit jaar de Haptic Horse! Dit is een computer gesimuleerd paard, waarbij je het rectaal opvoelen kunt oefenen. Deze workshop is uniek! Er zijn namelijk maar een aantal van deze computer gesimuleerde robotpaarden op de wereld! De workshop is onder leiding van drs. Mathijs Theelen (specialist inwendige ziekten van het Paard bij de Universitetiskliniek voor Paarden). Deelname is voor 12 jaar en ouder, kosten zijn €7,50 per persoon. Aanmelden kan tijdens de Dag van het Aangespannen Paard (26 mei 2018), wees er dan optijd bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

Klik hier voor een filmpje over de Haptic Horse

Anatomie Workshop

Ook komend jaar zal er weer een workshop zijn over de anatomie van het paard. Dit jaar zal het gaan over de anatomie van het maagdarmkanaal! Altijd al willen weten hoe koliek ontstaat en wat je moet doen als je paard het heeft? Of ben je gewoon benieuwd naar hoe het hele maagdarmkanaal in je paard ligt? Kom dan meedoen aan de anatomie workshop, deze wordt gegeven door Sanne van Zalen, docente aan de UU!

Kinderworkshop – hoe wordt melk gemaakt?

Dit jaar is er ook een workshop speciaal voor kinderen! Tijdens deze workshop beginnen de kinderen bij een aantal anatomie preparaten van een koe, vervolgens gaan ze met een stethoscoop luisteren naar de koeienmaag en als laatste krijgen ze nog een kort rondleiding door de koeienstal van het biologisch melkveebedrijf  “De Tolakker”.

Mini-demonstratie smeden

Dit jaar zal er in het strodrop een mini-demonstratie smeden gegeven worden door hoefsmid Daan Reijerse. Hij zal laten zien hoe je van een recht stuk ijzer een hoefijzer kan maken. Ook laat hij zien hoe er gebruikt gemaakt wordt van een speciale hoefschoen!

QHorse demonstratie 

Dit jaar zal Wim Back een aantal demonstraties geven met Qhorse! Benieuwd wat Qhorse is? Lees dan folder van QHorse  of kijk op de site van NOS voor een filmpje!

In onderstaande afbeelding kunt u zien wanneer alle workshops, demonstraties en rondleidingen plaatsvinden!

Voor verdere vragen en/of opmerkingen betreffende de workshops kunt u contact opnemen met Anna Tjitske Wienia via het telefoonnummer +31 6 11 99 7341

 

Copyright © 2018 Stichting Dag van het Aangespannen Paard