Demonstraties

In de hoofdring worden de concoursrubrieken afgewisseld met diverse demonstraties. In 2016 werd een demonstratie gegeven van een van de spannendste vormen van paardensport, namelijk het eeuwenoude polo. Dit werd verzorgd door Polo Club Midden-Nederland die na de demonstratie nog uitgebreid de tijd namen om de bezoekers wat te vertellen over de sport, die bestaat uit een fascinerende combinatie van hockey en rugby maar dan gespeeld op een paard met snelheden van wel 60 kilometer per uur. Later op de dag was Stichting Hei te bewonderen, die geheel in stijl met 15e eeuwse wapens en harnassen een bloedstollend riddertoernooi hebben neergezet. Als kers op de taart hebben wij vanwege ons 25-jarig jubileum het Koninklijk Staldepartement mogen verwelkomen. Gedurende de hele dag waren hun prachtige rijtuigen te bezichtigen middels rondleidingen, maar zij gaven ook geheel in stijl een mooie presentatie in de hoofdring.

Tijdens de 26e editie van de Dag van het Aangespannen Paard hebben wij wederom enkele spectaculaire demonstraties voor u op het programma staan. Zo zal de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging u laten zien wat er komt kijken bij het opleiden van een politiehond, waarbij zowel de kwaliteiten van de honden als de geleiders worden getest. Het zal u verrassen wat zij zoal kunnen! Hoe veelzijdig een hond kan worden ingezet zal tevens worden gedemonstreerd door de Scheperij. Zij zullen een demonstratie eenden- en schapendrijven verzorgen, waarbij de loopeenden door hun volstrekte onvoorspelbaarheid een extra uitdaging vormen voor hond en herder. Het drijven van niet alleen de schapen maar ook de eenden is een uitzonderlijk boeiende ervaring voor het publiek. Tot slot zal het publiek verrast worden door de schoonheid van Phaidra, een groep van 16 dames die met hun prachtige Friesche paarden een carrouselproef rijden op muziek. De zwarte, fiere paarden weten hoe ze moeten showen en de acht koppels zijn naadloos op elkaar ingespeeld, wat samen een indrukwekkend geheel vormt.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze demonstraties? Kom dan vooral langs op de DAP zaterdag 20 mei! Voor verdere vragen en/of opmerkingen betreffende de demonstraties kunt u contact opnemen met Eric Linssen via het telefoonnummer +31 34 73 50 97.

 

Copyright © 2018 Stichting Dag van het Aangespannen Paard